Girls’ Dream Paradise/少女午後的夢遊樂園

Project : 下午茶飲商業空間

Category : 品牌應用,空間設計,施工統包

Client : 沐朵MUDO 新加坡餐飲集團

Girls’ Dream Paradise

Located in the prime location of Taipei, this 40-year-old house measures 25 pings wide. It faces the problems of old indoor space, a low ceiling, and insufficient sunshine (caused by beams located in the center). Mudo, which
plans to offer light meals, beverages, and a fun and relaxing chatting atmosphere for girls in said house, is thus required to make major renovations to it.


Accordingly, Mudo hired a designer to carefully divide the indoor space into two areas, creating a walking and ordering space on the left and a chatting and dining area on the right. This designer cleverly made use of the beams in the center to enhance traffic flow, and designed a “large hot air balloon” to minimize the sense of pressure generated by the original space; serve as seats for customers; and beautify the themed restaurant.
 

To solve the problem of insufficient sunshine, a part of the indoor space was “pushed outside the wall” to draw sunshine into the room. Meanwhile, trees were kept to engender a sense of green filled with the wonderful sounds of
birds and insects, providing an open and pleasant atmosphere for customers. Additionally, three arched doors and a fountain were integrated to fully accentuate the Mudo style, creating a beautiful environment. Furthermore,
swings were installed in the play area for customers to have fun. Lastly, the indoor area was decorated to evoke a comfortable and relaxing ambiance.

 

The overall space and its pink colors and soft display produce a cloud-like room, making customers feel as if they are in the sky. Neon lights are added as embellishments to give birth to a pink, child-like themed restaurant.

少女午後的夢遊樂園

這間位於台北市精華區的40年老屋,空間25坪;原先屋況的缺點,在於室內空間老舊、加上中間有梁柱,整體採光昏暗、室內高度也不算挑高,依照目前的狀態,對於沐朵(Mudo)品牌主打輕食飲料而言,以少女來店打卡與聊天玩樂為主,勢必對於現況,需要大刀闊斧改造一番。設計師將入內的空間區域,一分為二,左邊以走道與點餐區為主,右邊以聊天與用餐區,如此一來巧妙的閃過中間的大小梁柱,增加空間的流動性;透過裝置藝術變成『大型熱氣球』,弱化了原先的壓迫感,這不僅是修飾也俱備座椅功能,它也是主題餐廳的一部分元素。


另一方面,針對光線昏暗的部分,我們將原本室內空間外推到墻外,連延自然光引到室內,不僅讓視野明亮了,我們也保有庭院原先的綠樹,營造出綠蔭盎然、蟲鳴鳥叫的秘密用餐基地,讓消費者的心情也跟著開闊愉悅;同時,保留三個拱形門與噴泉,讓品牌與風格充分地結合,製造出唯美的視覺;戶外增添盪鞦韆,讓大家一同在這此區玩樂休憩,內用的朋友也感受到放鬆與舒適。整體空間造型與粉色色調,以及軟裝陳列讓空間充滿雲朵的樣貌,仿佛置身在雲端,同時透過趣味的霓虹燈點綴元素,於是乎,一間粉嫩、小童趣的主題餐廳就這樣誕生。

Show More

© 2020  copyright by 3+2 design studio